SAMO ZDROWIE-SAŁATKA JARZYNOWA

Pewnego dnia, a było to 9 października mieliśmy okazje wcielić się w kucharzy. Pracę zaczęliśmy od umycia rąk i założenia fartuszków. Każdy z nas miał możliwość krojenia, ale też jednocześnie przestrzegaliśmy zasad bezpieczeństwa przy posługiwaniu się nożem. Oprócz tego nauczyliśmy się również, że przyrządzanie jedzenia wymaga zachowania szczególnej higieny, że nie tylko ręce, ale również warzywa należy myć przed obieraniem, krojeniem i spożywaniem. Najbardziej wyczekany moment, kiedy nałożyliśmy na talerz nasze dzieło. Jednym słowem, mieliśmy prawdziwą ucztę! Sałatka była wyśmienita, ponieważ szybciutko znikła z miski, a nawet skusiła niejadków. Szczególne podziękowanie kierujemy do Pani Pauliny Maszota, która przyniosła nam niezbędne produkty do zrobienia sałatki. Z całego serca dziękujemy

GALERIA